Gå videre til innhold
Norges Judoforbund får støtte til judoaktivitet for ungdom. Bildet er fra Verdens Kuleste Dag i august 2016 på Akershus festning hvor mange barn fikk muligheten til å prøve judo i regi av judoforbundet. (Foto: Sverre Chr. Jarild)
Norges Judoforbund får støtte til judoaktivitet for ungdom. Bildet er fra Verdens Kuleste Dag i august 2016 på Akershus festning hvor mange barn fikk muligheten til å prøve judo i regi av judoforbundet. (Foto: Sverre Chr. Jarild)

Nyhet -

Midler til lokalhistorie, naturglede, komponering og judo

Styret i Sparebankstiftelsen DNB har denne måneden tildelt til sammen 7,4 millioner kroner til sju prosjekter. Hittil i år har stiftelsen tildelt 175 millioner kroner i støtte til ulike allmennyttige tiltak.

Følgende nasjonale prosjekter ble tildelt midler:

Pusterom i naturen for sykehuspasienter

Stiftelsen Friluftssykehuset får 3 millioner kroner til bygging av «friluftssykehus», i form av hytter på sykehusområdet ved Kalnes sykehus i Sarpsborg. Gjennom tiltaket vil de trekke naturen inn i behandlingen, og gi pasienter og pårørende et pusterom i naturen, i trygge omgivelser nær sykehuset.

Se også: https://www.facebook.com/Stiftelsen-Friluftssykehuset-899005490197638/

Formidling av middelalderhistorie på slottsfjellsområdet i Tønsberg

Slottsfjellsplanen Tønsberg får 1 million kroner til utendørs formidling av slottsfjellområdet og aktiviteter for barn og unge. Kjernen i Slottsfjellsområdet er ruinene etter borganlegget Tunsberghus som var kongesete og knutepunkt i kongeriket i perioden 1234 til 1503.

Judo for ungdom

Norges Judoforbund får 2.630.000 kroner til judoaktivitet for ungdom. Judoforbundet har tidligere fått 1,5 millioner kroner til «Judofestivalen» som innebærer judostevner for barn. Nå får de støtte til liknende tiltak tilpasset ungdom i alderen 13 til 19 år. I tillegg blir det opplegg for de som ikke ønsker å delta som utøvere - som får muligheten til å utdanne seg til dommer eller arrangør i stedet.

Se også: http://www.judo.no/administrasjonen/ny-gave-fra-sparebankstiftelsen-dnb/

Lære å komponere musikk

Studio O får 250.000 kroner til videreutvikling av sitt program for ungdom som ønsker å lære å komponere musikk. Videre vil de legge til rette for musikalsk skaperglede for unge flere steder i landet.

Lokalhistorie for skoleelever

Landslaget for lokalhistorie, som organiserer rundt 400 av landets historielag, får 235.000 kroner til en nasjonal satsing på lokalhistorie rettet mot skoleelever. De skal inspirere historielagene til å lage gode produksjoner for den kulturelle skolesekken i samarbeid med museer og kommuner landet rundt.

Se også: http://landslaget.org/index.php/blog/item/35-prosjektmidler-fra-sparebankstiftelsen-dnb

Kunnskap om fugler og naturmangfold

Norsk Ornitologisk Forening får 150 000 kroner til å sette opp informasjonsskilt ved Norges viktigste områder for fugler og naturmangfold. Skiltingen vil gjøre folk oppmerksomme på at du må være varsom. Samtidig skal de spre kunnskap om naturen og fuglene som holder til der.

Se også: http://www.birdlife.no/naturforvaltning/nyheter/?id=1766

Lyser opp gamle Folldal gruve

Stiftelsen Folldal Gruver får 140.000 kroner til å lyse opp gruvetårnet og mekanisk verksted. De har utført omfattende restaurering for å bevare bygningsmassen som står igjen etter det gamle bergverkssamfunnet i Rondane Nasjonalpark, bygget opp rundt kobbergruven fra 1748. Med ny belysning vil kulturminnet bli synlig på lang avstand og fungere som et landemerke i mørket.

Se også: http://folldalgruver.no/norsk/

Emner

Kontakter

Marit Fagnastøl

Marit Fagnastøl

Pressekontakt Kommunikasjonssjef +47 911 04 123
Håvard Ruud

Håvard Ruud

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver Kommunikasjon 91811350