Gå videre til innhold
En av gavemottakerne er Norsk Kulturarv, som har fått støtte til videreføring av Norsk Smaksskule. Elever ved Reinsvoll ungdomsskole i Vestre Toten deltok i Norsk Smaksskule i november 2014. (Foto: Morten Brakestad)
En av gavemottakerne er Norsk Kulturarv, som har fått støtte til videreføring av Norsk Smaksskule. Elever ved Reinsvoll ungdomsskole i Vestre Toten deltok i Norsk Smaksskule i november 2014. (Foto: Morten Brakestad)

Nyhet -

Sju nye tildelinger: Basketball, bryting, bibliotek, kulturminner, smaksskule og gå-til-skolen-kampanje

Styret i Sparebankstiftelsen DNB har tildelt til sammen 16,6 millioner kroner til sju ulike allmennyttige tiltak i sin siste nasjonale tildelingsrunde. Hittil i år har stiftelsen tildelt om lag 141,5 millioner kroner til samfunnsnyttige tiltak.

Følgende nasjonale prosjekter ble tildelt midler:

Inspirasjon på biblioteket

Deichmanske bibliotek får 4 650 000 kroner til utstyr, materiell og innredning når de nå skal utvikle lokale bibliotek i Oslo til å inkludere åpne soner med kreative verksted. De vil gi mange flere barn og unge tilgang til inspirerende rom og innhold. De unge skal involveres i utviklingsarbeidet av tilbudet, og det samarbeides blant annet med den ideelle organisasjonen Norway Makers.

Gå-til-skolen-kampanje

Miljøagentene får 1 115 000 kroner til nettsider og utstyr - til sin kampanje for å få flere til å gå til skolen.

Se også: http://beintoft.no/

Videreføring av Norsk Smaksskule

Stiftelsen Norsk Kulturarv får 5 millioner kroner til videreføring av Norsk Smaksskule i tre år - fra 2017 til 2020. Smaksskolen kurser lærere og barnehageansatte i hvordan man kan jobbe med barn og unge og smak. Til nå har omtrent 60.000 barn vært involvert i å bli kjent med og trygg på nye smaker. Sparebankstiftelsen DNB har tidligere bidratt med 5,5 millioner kroner til Norsk Smaksskule.

Mer basketball for barn og unge

Norges Basketballforbund (NBBF) får 3 millioner kroner til utstyr og instruktørtiltak, til deres arbeid for at flere barn og unge skal få drive med basketball rundt omkring i landet. Forbundet jobber med å bygge opp ressurser og kompetanse på grasrotnivå og vil spre konseptene Easy Basket, 3MOT3 og Rullestolbasket.

Rekruttering til bryteidrett

Norges Bryteforbund får 2,2 millioner kroner til utstyr til bryteklubber og kompetansehevende tiltak. De vil gjøre det enklere å etablere nye bryteklubber, gjennom å tilby utstyrspakker og muligheten for å utdanne trenere.

Rydd et kulturminne

Stiftelsen Norsk Kulturarv får 500 000 kroner til videreføring av aksjonen Rydd et kulturminne. Den landsdekkende ryddeaksjonen inviterer barne- og ungdomsgrupper til å bli kjent med kulturminner i lokalmiljøet og gjøre dem tilgjengelige. I 2012 ble Rydd et kulturminne tildelt Europa Nostra-prisen. Sparebankstiftelsen DNB har tidligere bidratt med over 4,4 millioner kroner siden 2004.

Maleriet Rolighed til Eidsvoll 1814

Eidsvoll 1814 får 219.000 kroner til å kjøpe maleriet Rolighed. Bildet gjengir Carsten Ankers eiendom Rolighed, nord for København, med familien Anker foran. Familieportrettet er et viktig minne etter Carsten Anker, som eide i Eidsvollsbygningen der Grunnloven ble skrevet og vedtatt. Den gang var den hovedbygningen til Eidsvoll jernverk.

Emner

Kontakter

Marit Fagnastøl

Marit Fagnastøl

Pressekontakt Kommunikasjonssjef +47 911 04 123
Håvard Ruud

Håvard Ruud

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver Kommunikasjon 91811350