Gå videre til innhold
I 2019 arrangerer Sparebankstiftelsen DNB Verdens Kuleste Dag for sjuende gang. Sykehusklovnene har gjestet arrangementet flere ganger og kommer for å skape god stemning i år også. (Foto: Sverre Chr. Jarild)
I 2019 arrangerer Sparebankstiftelsen DNB Verdens Kuleste Dag for sjuende gang. Sykehusklovnene har gjestet arrangementet flere ganger og kommer for å skape god stemning i år også. (Foto: Sverre Chr. Jarild)

Pressemelding -

Gratis aktivitetsdag for barn og unge på Akershus festning

Lørdag 31. august 2019 arrangeres Verdens Kuleste Dag på Akershus festning fra klokken 11 til 16. Alle er velkomne og barna kan prøve et mangfold av aktiviteter helt gratis.

33 organisasjoner, fra Havforskningsinstituttet til Norges Snowboardforbund, har forberedt aktiviteter for barn og unge på festningen. Arrangør er Sparebankstiftelsen DNB.

- Kom tidlig, og test ut fritidsaktiviteter helt gratis

- Vi er opptatt av at barn og unge skal få prøve gode aktiviteter uten at det koster noe. På Verdens Kuleste Dag kan de teste aktiviteter innen idrett, friluftsliv og kultur - eller få et innblikk i vitenskapens verden. Organisasjonene har med seg trenere og andre flinke veiledere, sier Marcus Christensen, ansvarlig for Verdens Kuleste Dag i Sparebankstiftelsen DNB.

Han håper mange tar turen til festningen og oppfordrer til å komme tidlig så barna kan få med seg mest mulig.

- Her skal det være fullt mulig å oppdage en ny hobby, og foresatte kan få informasjon direkte fra klubbene om mulighetene for å kunne drive med aktiviteten på fritiden, sier Christensen.

Noe av det som kan oppleves på Verdens Kuleste Dag:

  • Oslofjordens friluftsråd har med seg utstyr, slik at barna kan bygge sin egen strikkmotorbåt.
  • Hos JM Norway kan barna få synge fra scenen sammen med et profesjonelt band.
  • Nasjonalmuseet stiller med eventyrtelt.
  • Norges Bygdekvinnelag skal vise hvor melka kommer fra og hva vi kan lage av den.
  • Hos Miljøagentene får barna snekre flaggermushus, og få vit alt de vil om flaggermus fra eksperter fra Våtmarkssentrene.
  • Teknisk museum tar med seg utstyr slik at barna kan sette sammen robotinsekter.
  • Norges Volleyballforbund tar med seg kyndige utøvere og trenere, og masse sand, og lærer barna strandvolleyball.
  • Norges Skøyteforbund stiller med plastis og skøyter.
  • Norges bordtennisforbund stiller med bordtennisbord og trenere for alle som har lyst til å prøve idretten.
  • Oslo Vikings lar barna teste amerikansk fotball.

Oversikt over alle aktivitetene finner du på verdenskulestedag.no

I år er det sjuende gang Sparebankstiftelsen DNB arrangerer Verdens Kuleste Dag. Normalt deltar rundt 30.000 mennesker. Alle organisasjonene som deltar med aktiviteter har fått økonomiske bidrag av Sparebankstiftelsen DNB.

Emner

Kategorier

Regions


Om Sparebankstiftelsen DNB

Sparebankstiftelsen DNB er en uavhengig stiftelse med et todelt formål: Å ivareta sparebanktradisjonen med å gi bidrag til allmenn nytte, og å være langsiktig eier i DNB. Stiftelsen eier 8 prosent i DNB, og utbyttet fra disse aksjene finansierer stiftelsens samfunnsnyttige innsats.

Sparebankstiftelsen DNB er den største av Norges 33 sparebankstiftelser, og har som sitt geografiske kjerneområde fylkene Østfold, Oslo, Akershus, Buskerud, Vestfold, Telemark og Oppland, samt kommunen Ringsaker i Hedmark. Støtte til lokale prosjekter gis innenfor dette området.

Videre gir stiftelsen støtte til nasjonale tiltak, bidrar med kunst til norske museer, og med strykeinstrumenter til ledende norske musikere. Stiftelsen driver også kulturhuset Sentralen i gamle Christiania Sparebank i Øvre Slottsgate 3. Sparebankstiftelsen DNB opprettet i 2016 Amediastiftelsen, som eier mediekonsernet Amedia.

Sparebankstiftelsen DNB ble opprettet av Gjensidige NOR Sparebank i 2002, og har siden starten tildelt 5 milliarder kroner til allmennyttige formål.

«Vi utløser gode krefter» er Sparebankstiftelsen DNBs visjon. Stiftelsen ønsker å bidra til et samfunn med aktive og ansvarsbevisste mennesker, og støtter særlig prosjekter som skaper engasjement, deltakelse og tilhørighet for barn og unge.

sparebankstiftelsen.no

Kontakter

Marit Fagnastøl

Marit Fagnastøl

Pressekontakt Kommunikasjonssjef +47 911 04 123
Marcus Holven Christensen

Marcus Holven Christensen

Ansvarlig for Verdens Kuleste Dag +47 928 19 077