Gå videre til innhold
«Verdens Kuleste Dag» er tilbake på Akershus festning lørdag 3. september. I 2022 arrangeres den gratis aktivitetsdagen for åttende gang. (Illustrasjon: Jon Arne Berg)
«Verdens Kuleste Dag» er tilbake på Akershus festning lørdag 3. september. I 2022 arrangeres den gratis aktivitetsdagen for åttende gang. (Illustrasjon: Jon Arne Berg)

Pressemelding -

Gratis aktivitetsdag for barn og unge på Akershus festning


Lørdag 3. september 2022 er «Verdens Kuleste Dag» tilbake på Akershus festning. Alle er velkomne, og arrangementet er gratis.

«Verdens Kuleste Dag» arrangeres av Sparebankstiftelsen DNB på Akershus festning lørdag 3. september fra klokken 11.00 til 16.00.

Det er åttende gang «Verdens Kuleste Dag» arrangeres. I 2020 og 2021 måtte arrangementet avlyses på grunn av koronasituasjonen.

- Endelig kan vi ønske folk velkommen til Verdens Kuleste Dag igjen! Vi vet at mange har gledet seg, og nå er vi klare til å ta imot tusenvis av nysgjerrige barn og unge på festningen, sier Marcus Holven Christensen, ansvarlig for Verdens Kuleste Dag i Sparebankstiftelsen DNB.

31 organisasjoner, fra Naturhistorisk museum til Norges Brettforbund, har forberedt en rekke ulike aktiviteter for barn og unge. Her kan man teste aktiviteter innen idrett, friluftsliv og kultur, eller få et innblikk i vitenskapens verden.

- Kom tidlig, og test ut fritidsaktiviteter helt gratis

Tidligere har arrangementet samlet 20 – 30.000 mennesker på festningen. Det oppfordres til å komme tidlig for å få prøvd flest mulig av aktivitetene.

- Vi ønsker at barn og unge skal få muligheten til å få prøve gode aktiviteter uten at det koster noe. Her skal det være fullt mulig å oppdage en ny hobby, sier Christensen.

Han opplyser at organisasjonene har med seg trenere og andre flinke veiledere, og at foresatte kan få informasjon direkte fra klubbene om mulighetene for å kunne drive med aktiviteten på fritiden.

Her ser du alle aktivitetene på Verdens Kuleste Dag 2022: https://www.verdenskulestedag.no/aktiviteter/

Emner

Regions


Om Sparebankstiftelsen DNB

Sparebankstiftelsen DNB er en uavhengig stiftelse med et todelt formål: Å ivareta sparebanktradisjonen med å gi bidrag til allmenn nytte, og å være langsiktig eier i DNB. Stiftelsen eier 8,4 prosent i DNB, og utbyttet fra disse aksjene finansierer stiftelsens samfunnsnyttige innsats. Sparebankstiftelsen DNB er den største av Norges 33 sparebankstiftelser. Andre sparebankstiftelser dekker andre geografiske områder.

Sparebankstiftelsen DNB ble opprettet av Gjensidige NOR Sparebank i 2002, og har siden starten bidratt med over 8 milliarder kroner til allmennyttige formål.

For å gjenspeile hvor kapitalen er bygget opp, prioriterer Sparebankstiftelsen DNB tiltak i det geografiske området som i sin tid var Sparebanken NORs kjerneområde – Østfold, Akershus, Buskerud, Oslo, Oppland, Vestfold og Telemark, samt Ringsaker kommune.

Videre gir stiftelsen støtte til nasjonale tiltak, bidrar med kunst til norske museer, og med strykeinstrumenter til ledende norske musikere. Stiftelsen driver kulturhuset Sentralen i gamle Christiania Sparebank i Øvre Slottsgate 3. I 2016 opprettet stiftelsen Amediastiftelsen, som eier mediekonsernet Amedia.

«Vi utløser gode krefter» er Sparebankstiftelsen DNBs visjon. Stiftelsen ønsker å bidra til et samfunn med aktive og ansvarsbevisste mennesker, og støtter særlig prosjekter som skaper engasjement, deltakelse og tilhørighet for barn og unge.

sparebankstiftelsen.no

Kontakter

Marcus Holven Christensen

Marcus Holven Christensen

Ansvarlig for Verdens Kuleste Dag +47 928 19 077
Marit Fagnastøl

Marit Fagnastøl

Pressekontakt Kommunikasjonssjef +47 911 04 123