Gå videre til innhold
Illustrasjon: Jon Arne Berg, ByHands
Illustrasjon: Jon Arne Berg, ByHands

Pressemelding -

Inviterer til «Verdens Kuleste Dag» på Akershus festning

Lørdag 2. september 2023 arrangeres «Verdens Kuleste Dag» på Akershus festning. Dette er en gratis aktivitetsdag for barn og unge, som i år arrangeres for niende gang.

«Verdens Kuleste Dag» arrangeres av Sparebankstiftelsen DNB og Sentralen, lørdag 2. september fra klokken 11.00 til 16.00. Alle er velkomne, og arrangementet er gratis.

35 organisasjoner, fra Teknisk museum til Norges Brettforbund, har forberedt en rekke ulike aktiviteter for barn og unge. Her kan man teste aktiviteter innen idrett, friluftsliv og kultur, eller få et innblikk i vitenskapens verden.

Organisasjonene har med seg trenere, formidlere og andre flinke folk, som vil veilede barna gjennom aktivitetene. Foresatte kan få informasjon direkte fra klubbene om mulighetene for å kunne drive med aktiviteten på fritiden.

— Vi ønsker at barn og unge skal få prøve gode aktiviteter uten at det koster noe. Her finnes noe for enhver smak, og vi håper at barna kanskje finner seg en ny hobby. Hva med å prøve for eksempel morosløyd eller street dance, eller ta en tur på utekino? Sier Marcus Holven Christensen, ansvarlig for Verdens Kuleste Dag i Sparebankstiftelsen DNB.

Kom tidlig, og ta gjerne med matpakke

Tidligere har arrangementet samlet 20 – 30.000 mennesker på festningen. For å få en best mulig dag, anbefaler arrangøren at folk kommer når dørene åpner. Det er også lurt å bruke hovedinngangen i Kirkegata, og dere kan gjerne ta med matpakke.

— Verdens Kuleste Dag er en gratis og åpen festival som mange vil få med seg. Så kom tidlig for å få prøvd flest mulig av aktivitetene, oppfordrer Christensen.

Om arrangementet

  • Hva? Verdens Kuleste Dag – gratis aktivitetsdag for barn og unge
  • Hvor? Akershus festning i Oslo sentrum, hovedinngang i Kirkegata
  • Når? Lørdag 2. september fra kl. 11.00-16.00

Mer informasjon: verdenskulestedag.no ­

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Om Sparebankstiftelsen DNB og Sentralen

Sparebankstiftelsen DNB er en uavhengig stiftelse med et todelt formål: Å ivareta sparebanktradisjonen med å gi bidrag til allmenn nytte, og å være langsiktig eier i DNB. Stiftelsen eier 8,4 prosent i DNB, og utbyttet fra disse aksjene finansierer stiftelsens samfunnsnyttige innsats. Sparebankstiftelsen DNB er den største av Norges 37 sparebankstiftelser.

Sparebankstiftelsen DNB ble opprettet av Gjensidige NOR Sparebank i 2002, og har siden starten bidratt med mer enn 10 milliarder kroner til allmennyttige formål. Stiftelsen støtter først og fremst tiltak til beste for barn og unge voksne.

Stiftelsen eier arrangementshuset Sentralen i gamle Christiania Sparebank i Øvre Slottsgate 3. Sentralen skal bidra til stiftelsens visjon «Vi utløser gode krefter», gjennom arrangementer og gunstige leiepriser for leietakere som passer inn under formålene kulturproduksjon og samfunnsinnovasjon.

Sentralen leier ut saler, scener og møterom til alle typer arrangementer. Over en tredjedel av arrangementene er rimelige eller gratis arrangementer for barn og unge. Sentralen er også kontoret til nærmere 400 kulturprodusenter og sosiale entreprenører, samt for administrasjonen til Sparebankstiftelsen DNB.

sparebankstiftelsen.no

Kontakter

Marcus Holven Christensen

Marcus Holven Christensen

Ansvarlig for Verdens Kuleste Dag +47 928 19 077
Marit Fagnastøl

Marit Fagnastøl

Pressekontakt Kommunikasjonssjef +47 911 04 123
Håvard Ruud

Håvard Ruud

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver Kommunikasjon 91811350