Gå videre til innhold
Blaafarveværket får 1,2 millioner kroner til en 35 meter lang underjordisk hengebro i koboltgruven. (Foto: Blaafarveværket)
Blaafarveværket får 1,2 millioner kroner til en 35 meter lang underjordisk hengebro i koboltgruven. (Foto: Blaafarveværket)

Nyhet -

​ 11 millioner kroner tildelt sju allmennyttige tiltak

Styret i Sparebankstiftelsen DNB har tildelt i overkant av 11 millioner kroner til sju allmennyttige tiltak i sin siste nasjonale tildelingsrunde før sommerferien.

Hittil i år har stiftelsen tildelt om lag 181 millioner kroner til samfunnsnyttige tiltak.

Følgende nasjonale prosjekter ble tildelt midler:

Sosialt fellesskap rundt streetdance

Soul Sessions Oslo får 3,6 millioner kroner til å arrangere streetdance-samlinger, kalt Soul Sessions UNG, rundt i landet og til nasjonale samlinger på Sentralen i Oslo. Soul Sessions jobber for å spre kunnskap om streetdance-stiler og hiphop-kulturen, gjennom dans, musikk og sosialt fellesskap.

Pianoer til fri benyttelse

JM Norway får 2,65 millioner kroner til videreføring av prosjektet Parkert Piano med seks nye instrumenter som skal plasseres i offentlige rom til fri benyttelse. Prosjektet startet opp i 2015 og i dag finnes det 13 pianoer og flygler som er plassert ut i samarbeid med lokale organisasjoner. JM Norway har tidligere fått 3 millioner kroner til Parkert Piano.

Inspirasjon til økt fysisk aktivitet

Frikar får i overkant av 2,2 millioner kroner til å gjennomføre en turné på 38 ungdomsskoler i Oppland som har aktivitetsparker. Frikar skal inspirere til mer bruk av parkene, med mål om økt fysisk aktivitet for barn og ungdom. De aktuelle skolene har fått aktivitetsparker i regi av prosjektet Aktivt Sinn Aktiv Kropp, som er initiert av Sparebankstiftelsen DNB. Turnéen følges opp med blant annet workshop for lærere og nettsider med instruksjon.

Frikar har tidligere fått 1,6 millioner kroner til et talentutviklingsprosjekt innen akrobatisk scenekunst.

Hengebro i koboltgruvene ved Blaafarveværket

Blaafarveværket får 1,2 millioner kroner til en 35 meter lang underjordisk hengebro i gruven Clara Stoll. Broen blir en del av en universelt tilrettelagt rundløype inne i de historiske gruvene. Hengebroen er planlagt åpnet til sommersesongen 2018 i forbindelse med at Blaafarveværket fyller 50 år.

Blaafarveværket har tidligere fått til sammen 5,4 millioner kroner til tilrettelegging for formidling.

Tiltakskort for fysisk aktivitet i ungdomsskolen

Søndre Land Ungdomsskole får 1 million kroner til å utvikle nettbaserte tiltakskort og instruksjonsfilmer som skal fremme fysisk aktivitet for ungdomstrinnet. Kortene vil beskrive enkle, lettorganiserte aktiviteter, de vil bli tilgjengelig for alle lærere i Norge og skal lenkes opp mot Nasjonalt senter for mat, helse og fysisk aktivitet i Bergen.

Beredskapsvester til redningsoppdrag

Norske Redningshunder får 196 875 kroner til beredskapsvester til bruk på redningsoppdrag. Organisasjonen har tidligere fått til sammen 372 000 kroner til utstyr og radiosendere.

Kunstcamp på Løten

Løten kommune får 170 000 kroner til Camp Munch 2018. Camp Munch er et tilbud av høy faglig kvalitet for unge i alderen 13 til 20 år som vil utdanne seg innen kunst og har et talent de ønsker å videreutvikle. Campen ble arrangert for første gang, i 2016 og fikk da 200.000 kroner i støtte.

Se også: sparebankstiftelsen.no//camp-munch-for-kunsttalenter

Emner

Kontakter

Marit Fagnastøl

Marit Fagnastøl

Pressekontakt Kommunikasjonssjef +47 911 04 123
Håvard Ruud

Håvard Ruud

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver Kommunikasjon 91811350