Gå videre til innhold
Naturvernforbundet får støtte til å arrangere gratis verksteder i fuglekassesnekring over hele Norge. (Foto: Erlend Berre).
Naturvernforbundet får støtte til å arrangere gratis verksteder i fuglekassesnekring over hele Norge. (Foto: Erlend Berre).

Nyhet -

14 millioner tildelt sju allmennyttige tiltak

Styret i Sparebankstiftelsen DNB har tildelt i overkant av 14 millioner kroner fordelt på sju allmennyttige tiltak i årets første nasjonale tildeling.

Følgende tiltak får støtte:

Mer kunnskap om fugler til barn og unge

Naturvernforbundet får 2,48 millioner kroner til et fuglekasseprosjekt i samarbeid med Miljøagentene og Norsk Ornitologisk Forening. De vil få flest mulig til å bygge og henge opp fuglekasser. Prosjektet er rettet mot barnefamilier, og målet er både å hjelpe fugler som trenger en plass å bygge reir, og å gi folk gode naturopplevelser. 

Etablering av flere matkultursentre for barn

Geitmyra matkultursenter for barn får 8,4 millioner kroner til etablering av matkultursentre i Ringsaker og Kristiansand. I 2011 etablerte Andreas Viestad matkultursenteret på Sagene i Oslo. Nå utvides konseptet til flere steder. Matkultursenteret har tidligere mottatt til sammen kroner 7,9 millioner kroner til ulike prosjekter.

Grieg som sakte-TV

KODE Kunstmuseer og komponisthjem får 1,5 millioner kroner til produksjon av «Grieg minutt for minutt», en presentasjon av Griegs liv sett gjennom hele hans musikalske produksjon, som skal vises på NRK TV i juni 2018. Prosjektet er et samarbeid mellom NRK, Bergen Filharmoniske orkester, Grieg Akademiet, KORK og Norges musikkhøyskole.

Ny bruk av norske fyr

Norsk Fyrhistorisk Forening får 1,35 millioner kroner til å tilrettelegge for ny bruk av norske fyr. Lokallagene skal gjennomføre tiltak som gjør fyrene mer tilgjengelige for allmennheten, som utbedring og sikring av stier og rekkverk, skilting, belysning, tilrettelegging for overnatting og så videre.

Formidling av Falstad fangeleirs historie

Stiftelsen Falstadsenteret får 300 000 kroner til å utvikle en digital rekonstruksjon av Falstad fangeleir fra andre verdenskrig. Menneskerettigheter og historie er sentrale tema i undervisningsoppleggene på Falstad.

Styrking av jenter

Norske Kvinners Sanitetsforening får 210 000 kroner til prosjektet Sisterhood. Prosjektet skal etablere jentegrupper over hele landet, og gjennom bruk av Sisterhood-metodikken får deltakerne «mental styrketrening».

Jobbmuligheter for ungdom

DiamondCare Coating AS får 159 354 kroner til utstyr til kurs i bilpleie. Den sosiale entreprenørvirksomheten jobber for å gi ungdom som er utenfor skole og arbeid muligheten til å bli sertifiserte kosmetiske bilklargjørere, for jobb hos bilforhandlere.

Emner

Kontakter

Marit Fagnastøl

Marit Fagnastøl

Pressekontakt Kommunikasjonssjef +47 911 04 123
Håvard Ruud

Håvard Ruud

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver Kommunikasjon 91811350