Gå videre til innhold
Fotoutstilling fra barn og unges perspektiv på Holmlia

Nyhet -

Fotoutstilling fra barn og unges perspektiv på Holmlia

Resultatet etter tre fotokurs på Barne- og ungdomssenteret på Holmlia (BUSH) i Oslo vises nå på utstilling på senterets Kulturkafé. Et av temaene er ”Hva er jeg stolt av i bydelen?”.

I tillegg til å ta bilder, har utstillerne, som er fra ni til fjorten år, skrevet plakater om hva de er stolte av.

Enisa, 9 år, har blant annet tatt bilde av et sykkelstativ som står rett utenfor klubben, der det står én sykkel. Det er ikke tilfeldig. Dette er noe mer enn bare en sykkel og et sykkelstativ, bekrefter Enisa.

- Det er vennen min sin sykkel. Derfor hadde jeg lyst til å ta det bildet.

Enisa er veldig fornøyd med alt hun har lært på fotokurset.

- Jeg har lært mye og blitt en god fotograf, sa hun da hun holdt åpningstalen på utstillingen. - Jeg lærte mye om kameraer, om fokusering og har lært litt om redigering, sier Enisa, som er glad i å ta bilder av havet og folk hun kjenner. På Enisas plakat står det: ”Jeg er stolt over familie og venner på Holmlia.”

Mangfold av perspektiver

Barne- og ungdomssenteret har fått midler av Sparebankstiftelsen DNB til fotoutstyr. Fotokurs er populært og klubben har lange lister over barn og unge som ønsker å være med på kurs, forteller Beate Hanøy, som er fotokursleder og jobber på BUSH.

- Jeg har prøvd ikke å påvirke barna med hensyn til motivet, heller sluppet dem løs og motivert dem til å tenke kreativt. Det skal være deres vurdering og øyne som avgjør hva de har lyst til å ta bilde av, sier Beate.

- Her har vi barn og unge med mye forskjellig etnisk bakgrunn, og det gir et mangfold av perspektiver. En av kursdeltakerne tok bildet av skilt utenfor klubben, der det står ”Overvåket området”. Hennes forklaring på bildet var at det forteller at her er det trygt for meg å bo, forteller Hanøy.

Det er 65 bilder i utstillingen, som blir hengende hvert fall ut februar. Du kan se utstillingen hver ukedag fra klokken 13 til 16. Ringer du på inngangsdøren til klubben, viser de deg gjerne rundt.

BUSH er en ideell organisasjon eid av borettslagene i nærområdet i bydel Søndre Nordstrand. Hovedformålet for organisasjonen er å jobbe med forebyggende arbeid og samfunnsintegrering. Driften finansieres av statlige og kommunale midler. Hver ukedag kan barn og ungdom komme og få leksehjelp etter skoletid og de får servert varm mat til fem kroner. Senteret tilbyr et mangfold av aktiviteter og kurs, og har både gymsal og klatrerom.

Se også: http://www.bush.no/

Emner

Regions

Kontakter

Marit Fagnastøl

Marit Fagnastøl

Pressekontakt Kommunikasjonssjef +47 911 04 123
Håvard Ruud

Håvard Ruud

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver Kommunikasjon 91811350