Gå videre til innhold
H.K.H. Kronprins Haakon og André Støylen, administrerende direktør i Sparebankstiftelsen DNB, var med da Flyt-programmet startet i Drammen 7. oktober. (Foto: Katrine Lunke)
H.K.H. Kronprins Haakon og André Støylen, administrerende direktør i Sparebankstiftelsen DNB, var med da Flyt-programmet startet i Drammen 7. oktober. (Foto: Katrine Lunke)

Nyhet -

Fra fartøyvern til livsmestringsprogram - ti prosjekter tildeles støtte

Ti ulike prosjekter tildeles tilsammen 23 millioner kroner fra Sparebankstiftelsen DNB.

Stiftelsen prioriterer å bidra til meningsfylte aktiviteter for barn og unge, innenfor formålsområdene:

  • Kunst og kultur
  • Natur og friluftsliv
  • Nærmiljø og kulturarv
  • Idrett og lek

Følgende prosjekter får støtte:

KUNST OG KULTUR

Satsning på nye skuespillertalenter: Nationaltheatret lanserer talentsatsingen NyeNational. Ordningen gir en utvalgt gruppe nye skuespillere muligheten til å videreutvikle sitt talent over tid innenfor institusjonen. Nationaltheatret får 4,5 millioner kroner til NyeNational.

Formidling i Munch-kommunene: Sju steder som på ulikt vis har en tilknytning til Edvard Munch, Kragerø, Åsgårdstrand, Vågå, Løten, Hvitsten, Moss og Fredrikstad, går sammen om å utvikle et felles skiltprogram og et eget formidlingsopplegg for barn og unge. Visit Fredrikstad og Hvaler er sekretariat for Munch-nettverket og får 4,7 millioner kroner til prosjektet.

Sommerutstillinger: Kunstnernes Hus vil etablere sommerutstillinger årlig etter at de for første gang holdt åpent denne sommeren med gode erfaringer. Museet fikk støtte av Sparebankstiftelsen DNB til årets Sommerutstilling, og får nå 2,25 millioner kroner til sommerutstillinger i tre år fremover.

Parallellspråklige bøker: Organisasjonen Leser søker bok har tidligere fått støtte til produksjon av parallellspråklige bøker, hvor norsk tekst og førstespråket til leseren står side om side i samme bok. Bøkene gir barn og foreldre muligheten til å lese sammen og bidrar til at folk med ulik språkbakgrunn kan møtes i en felles litterær opplevelse. Bøkene brukes både i skoleopplegg og på språkkaféer. Leser søker bok får 250 000 kroner til ytterligere to bøker på to språk.

Ung kunstleir: I juni 2020 skal Camp Munch arrangeres for tredje gang på Løten, Edvard Munchs fødested. Camp Munch er en leir for kunstinteresserte unge fra 13 til 20 år. Sparebankstiftelsen DNB har tidligere bidratt med støtte, og gir nå Løten kommune 200.000 kroner til Camp Munch.

NÆRMILJØ OG KULTURARV

Livsmestringsprogram for ungdom: Flyt er et tilbud til ungdom i tiende klasse, der de lærer praktiske grep for å møte utfordringer i hverdagen. Programmet er gratis og går over ett år.Det faglige innholdet er utviklet i samarbeid med Voksne for Barn, inspirert av det styrkebaserte tenkesettet til UngInvest AIB. Kronprinsparets Fond får 5 millioner kroner til gjennomføring av Flyt.

Kompetanse om fartøyvern til nye generasjoner: Norsk Forening for Fartøyvern (NFF) er en landsomfattende interesseorganisasjon for verneverdige fartøyer. Gjennom å gi medlemsfartøyene muligheten til å tilby kurs og aktiviteter for barn og unge, vil foreningen rekruttere flere til fartøyvern og videreføre kompetanse til nye generasjoner. Norsk Forening for Fartøyvern (NFF) får 1, 6 millioner kroner til aktiviteter for videreføring av fartøyvernkompetanse.

IDRETT OG LEK

Sjakk til nye grupper: Prosjektet «Sjakk & Samfunn» skal gjøre sjakk tilgjengelig for flere og skape arenaer der mennesker kan komme sammen uansett bakgrunn. Norges Sjakkforbund får nå 2 millioner kroner til aktivitet og opplæring rettet mot kriminalomsorg, ungdomsklubber, barnevernsinstitusjoner og bibliotek. Prosjektet har også støtte fra Kulturdepartementet og starter opp på bibliotek nå i høst.

Talentutvikling for sjakkspillere: I prosjektet «Flere mot Sjakk-Toppen», skal Norges Sjakkforbund heve de fremste unge spillerne til et høyere nivå. Utøvere i alderen 15-25 år skal tilbys et sportslig program, med utviklingslandslag og treningssamlinger. Sjakkforbundet får 1 million kroner til programmet. Sparebankstiftelsen DNB har allerede støttet forbundets skolesjakktilbud over flere år.

Fotball som alternativ til rus: Gatelag er et tilbud til mennesker med rusproblemer. Målsetningen er å skape fysisk aktivitet, men også å gi et alternativ til rus og skape forutsetninger for å lykkes med andre elementer i livet. Sparebankstiftelsen DNB har flere ganger tidligere bidratt med støtte til gatelagene, og nå får Fotballstiftelsen 1,5 millioner kroner til utstyr for de neste tre årene.

Emner

Kontakter

Marit Fagnastøl

Marit Fagnastøl

Pressekontakt Kommunikasjonssjef +47 911 04 123
Håvard Ruud

Håvard Ruud

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver Kommunikasjon 91811350