Gå videre til innhold
Interessen knyttet til nyttevekster øker, og nå får Norges sopp- og nyttevekstforbund støtte til å gjennomføre en treårig satsing på nyttevekster. (Foto: Wenche Eli Johansen)
Interessen knyttet til nyttevekster øker, og nå får Norges sopp- og nyttevekstforbund støtte til å gjennomføre en treårig satsing på nyttevekster. (Foto: Wenche Eli Johansen)

Nyhet -

​Fra nyttevekster til dansekunst - sju prosjekter tildeles støtte

18,5 millioner kroner tildeles sju ulike prosjekter i Sparebankstiftelsen DNBs siste nasjonale tildelingsrunde.

Sparebankstiftelsen DNB prioriterer å bidra til meningsfylte aktiviteter for barn og unge, innenfor formålsområdene:

  • Nærmiljø og kulturarv
  • Natur og friluftsliv
  • Kunst og kultur
  • Idrett og lek

Følgende prosjekter får støtte:

NÆRMILJØ OG KULTURARV

Samler fortellinger om levd liv: Memoar er en frivillig organisasjon med mål om å ta vare på og dele muntlige fortellinger om levd liv. I samarbeid med Norsk Folkeminnesamling ved UiO og Norsk etnologisk granskning ved Norsk Folkemuseum, skal de nå kurse historielag og andre frivillige organisasjoner i å samle inn, ivareta og formidle muntlig historie på minner.no. Ungdom skal engasjeres i arbeidet med å samle materialet. Prosjektet får 6 millioner kroner til arbeidet.

Utviklingsprogram for unge: Veivalgprogrammet skal bidra til at unge mellom 16 og 18 år blir mer bevisste på egne valg og verdier, og bidra med verktøy og kunnskap til fremtidige ledere. Programmet organiseres gjennom frivillig arbeid. Programmet har tidligere fått støtte av Sparebankstiftelsen DNB, og får nå 1,38 millioner kroner til videreføring av Veivalgprogrammet.

NATUR OG FRILUFTSLIV

Mer kunnskap om nyttevekster: Norges sopp- og nyttevekstforbund sprer kunnskap om sopp og nyttevekster. Tradisjonelt har de satset mest på sopp, men for å møte den økte interessen knyttet til nyttevekster, ønsker de å utdanne flere tur- og kursledere. Forbundet får 3,1 millioner kroner til å gjennomføre en treårig satsing på nyttevekster.

Sommerskoler med tema natur, miljø og bærekraft:Forskerfabrikken har siden 2006 tilbudt sommerskoler innen naturfag og forskning. Nå ønsker de å utvikle sommerskoler med fokus på miljø og bærekraft som skal gi barna et positivt møte med realfagene og en større forståelse for naturen som omgir oss. Forskerfabrikken får 2,5 millioner kroner til etablering av sommerskoler.

Skal gjøre det enklere å leve mer miljøvennlig: Norges Naturvernforbund oppfordrer folk til å «Ta vare på det du har» med tips på nettet til hvordan vi kan reparere ting selv pluss hjelp til å finne håndverkere som kan reparere det vi ikke klarer. Forbundet har tidligere fått støtte til utvikling av nettsidene. Nå ønsker de å ruste dem opp, og bidra med flere tiltak som skal gjøre det enklere å leve mer miljøvennlig. Naturvernforbundet får 1,69 millioner kroner til prosjektet.

KUNST OG KULTUR

Skapende dans i og etter skoletid: Rom for Dans er en arena for produksjon og utvikling av ny dansekunst, hvor flere av forestillingene og verkstedene retter seg mot skolen. De skal i gang med satsinger som gjør at flere barn og unge, i og etter skoletid, får fordype seg i dans og koreografi. Rom for Dans får 3,1 millioner kroner til prosjektene Rom for dans BASE og Rom for Dans UNG.

IDRETT OG LEK

Golf som aktivitet for personer med psykiske lidelser: Organisasjonen "Golf som terapi" har siden 2004 samarbeidet med psykiatriske institusjoner om golf som aktivitet for personer med psykiske lidelser. Organisasjonen drives frivillig, og tilrettelegger opplæring, trening og spill. "Golf som terapi" får nå 800.000 kroner til golfsimulatorer og utlånsutstyr til golfklubbene som deltar i prosjektet. Dette er tredje gang de får støtte til prosjektet.


Emner

Kontakter

Marit Fagnastøl

Marit Fagnastøl

Pressekontakt Kommunikasjonssjef +47 911 04 123
Håvard Ruud

Håvard Ruud

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver Kommunikasjon 91811350