Gå videre til innhold
Norges Basketballforbund får 3,25 millioner kroner til å etablere gratis basket-tilbud for barn i SFO-tiden. (Foto: NBBF)
Norges Basketballforbund får 3,25 millioner kroner til å etablere gratis basket-tilbud for barn i SFO-tiden. (Foto: NBBF)

Nyhet -

Fra samtidsdans til skolebasket – tildelinger på over 20 millioner kroner

Styret i Sparebankstiftelsen DNB har tildelt i overkant av 20 millioner kroner fordelt på sju allmennyttige tiltak i Sparebankstiftelsen DNBs siste tildelingsrunde i nasjonal ordning.

Følgende prosjekter ble tildelt midler i august:

Byjubileumsgave til Moss

Moss kommune får 5 millioner kroner til et prosjekt som skal bidra til aktivitet for barn og unge, og som skal bli et blikkfang og et løft for området Rabben. Hva det blir, er ikke bestemt. Kommunen skal finne svar gjennom å utlyse en idé- og designkonkurranse. Tildelingen gis i anledning Moss bys 300-års jubileum i 2020.

Mentorprogram for unge utøvere innen klassisk musikk

Barratt Due Musikkinstitutt får 4,95 millioner kroner til mentorprogrammet Crescendo for unge talenter innen klassisk musikk. Programmet gjennomføres i samarbeid med Festspillene i Bergen og OsloFilharmonien. Sparebankstiftelsen DNB har tidligere bidratt med 4,9 millioner kroner til programmet.

Samtidsdans for barn og unge

Schia Dance Company får 4,5 millioner kroner til å innrede studio for samtidsdans i Sandvika i Bærum og til et treårig nasjonalt formidlingsprogram for barn og unge. Skoleungdom skal inviteres til å være med på hele prosessen knyttet til produksjonen av en forestilling.

Basketball i SFO-tiden

Norges Basketballforbund får 3,25 millioner kroner til å etablere «skolebasket» ved 16 skoler over en periode på 3 år. Aktiviteten skal foregå i SFO-tiden, og opplegget vil være gratis for elevene.

Mer formidling på Munchs Ekely

Stiftelsen Edvard Munchs Atelier får 2 millioner kroner til oppgradering av grafikkverkstedet i underetasjen på Ekely slik at det kan åpnes for formidling og økt kursvirksomhet.

Sparebankstiftelsen DNB har tidligere bidratt med 2 millioner kroner til oppgradering av Ekely.

Videreutvikling av Hemsingfestivalen

Hemsingfestivalen får 600.000 kroner i støtte til videreutvikling av festivalen de neste tre årene. Festivalen er etablert på dugnadsinnsats og det arbeides med å profesjonalisere den.

Forskerutstillinger av og for barn og unge

«Hvorfor det?» får 550.000 kroner til å videreutvikle konseptet. «Hvorfor det?» er for elever fra 8 til 13 år. De bruker Nysgjerrigper-metoden, en forskningsmetode utviklet av Norges forskningsråd, og presenterer resultatene på en utstilling. Initiativtakerne ønsker å videreutvikle konseptet slik at det når flere, inkludert ungdom.

Sparebankstiftelsen DNB har tidligere bidratt med til sammen 740.000 kroner til "Hvorfor det".

Emner

Kontakter

Marit Fagnastøl

Marit Fagnastøl

Pressekontakt Kommunikasjonssjef +47 911 04 123
Håvard Ruud

Håvard Ruud

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver Kommunikasjon 91811350