Gå videre til innhold
Det Norske Myntverket og Norsk Bergverksmuseum sett fra Lågen. Foto: Norsk Bergverksmuseum
Det Norske Myntverket og Norsk Bergverksmuseum sett fra Lågen. Foto: Norsk Bergverksmuseum

Nyhet -

Kjøper kulturhistorisk eiendom på Kongsberg

Sparebankstiftelsen DNB kjøper området og eiendomsmassen som i dag tilhører Det Norske Myntverket på Kongsberg. Avtalen er gjort i samarbeid med Norsk Bergverksmuseum, og vil åpne området for allmenheten og på sikt integrere de to kulturhistoriske institusjonene.

‒ Myntverket og Bergverksmuseet er to viktige kulturhistoriske institusjoner i Norge. Gjennom å kjøpe denne eiendommen ønsker vi å sikre museets muligheter for utvikling, løfte frem myntproduksjonen og industrihistorien for publikum, samt åpne dette viktige området i Kongsberg for allmennheten, sier administrerende direktør i Sparebankstiftelsen DNB, André Støylen.

Se også pressemeldingen fra Samlerhuset i forbindelse med offentliggjøringen av avtalen. 

Om Det Norske Myntverket AS

Det Norske Myntverket AS ble etablert på Kongsberg i 1686, og er Norges nest eldste produksjonsbedrift. I tillegg til å produsere mynt, har man stor produksjon av medaljer og medaljeserier. For mer informasjon, se www.myntverket.no.

Om Norsk Bergverksmuseum

Norsk Bergverksmuseum er et kultur- og naturhistorisk museum som forvalter det nasjonale kulturminnet Kongsberg Sølvverk med bygninger og samlinger, og har nasjonale oppgaver knyttet til bergverkshistorien. Videre forvalter museet Norges Banks myntverkssamling, Kongsbergs industrihistoriske samling og Kongsberg skihistoriske samling.
For mer informasjon, se www.norsk-bergverksmuseum.no.

Regions

Kontakter

André Støylen

André Støylen

Administrerende direktør +47 950 69 536