Gå videre til innhold
Ni nye tildelinger: Bevaring av kulturminner, søppelrydding i sjøen, kunst og vinteridrett

Nyhet -

Ni nye tildelinger: Bevaring av kulturminner, søppelrydding i sjøen, kunst og vinteridrett

Styret i Sparebankstiftelsen DNB har tildelte til sammen over 65 millioner kroner til ni ulike allmennyttige tiltak. Av disse får Fortidsminneforeningen 41 millioner kroner til et femårig prosjekt.

Hittil i år har stiftelsen tildelt 207 millioner kroner til allmennyttige tiltak.

Følgende prosjekter fikk tildelt midler på stiftelsens styremøte i oktober:

Bevaring av kulturminner

Fortidsminneforeningen får 8,2 millioner i året i fem år – til sammen 41 millioner kroner – til bevaring av gamle bygninger og kulturminner over hele landet. Prosjektet skal bidra til kompetanseoverføring av tradisjon­shåndverk gjennom opprusting av bygninger/kulturminner, som igjen skal brukes til formål som kommer barn og unge til gode. Dette er den største enkelttildelingen noensinne fra Sparebankstiftelsen DNB.

En skikkelig ryddedugnad – under vann

Norges Dykkerforbund får 6 millioner kroner til en nasjonal dugnad for å redusere marin forsøpling. På frivillig basis gjør dykkerne en viktig jobb med å fjerne søppel fra havet. Midlene skal brukes til dykkerutstyr, aktiviteter og ryddeutstyr for å fjerne søppel under vann. I tillegg vil utstyret kunne brukes av dykkeklubber som arrangerer undervannsaktiviteter som et lavterskeltilbud i sitt nærmiljø i samarbeid med barne- og ungdomsskoler.

Nikolai Astrup-senter i Bergen

KODE, Bergen kunstmuseum, får 10 millioner kroner til opprettelsen av et Nikolai Astrup-senter i Bergen. Senteret skal fremme forskning og kunnskap om Astrup, og skal øke kjennskapen til Astrup i Norge og internasjonalt. Sparebankstiftelsen DNB eier en stor samling kunstverk av Nikolai Astrup som forvaltes av KODE.

X-games for barna på Tøyen

Tøyen Sportsklubb får 1 million kroner til "Ø på Snø" – organisert opplæring i vinteridretter og til en utstyrsutlånsordning. Prosjektet samarbeider med X-games, som arrangeres i februar i Oslo Vinterpark på Tryvann og i Tøyenparken.

Utstilling på Folgefonnsenteret i Rosendal

Det kommende Folgefonnsenteret i Rosendal får 2 millioner kroner til å skape en interaktiv utstilling knyttet til naturkunnskap og sammenhenger i naturen. Senteret skal etter planen åpne i 2016, og skal være et nasjonalt flaggskip for tverrfaglig kunnskapsformidling innenfor vann, is, klima, biologisk mangfold og bærekraftig utvikling.

Dansekunst for små barn

Dansens Hus får 1,5 millioner kroner til prosjektet «Stor kunst for små barn». Hensikten er å utvikle flere danseforestillinger for de minste barna (0-6) år, og i tillegg overføre kompetanse mellom dansekunstnere og førskolepedagoger gjennom workshops, fagseminarer og foredrag. Forestillingene skal også på turné.

Musikalsk komponering for barn

Stiftelsen Veslefrikk får 450.000 kroner til videreutvikling av Veslefrikkmetoden, som gir elever og lærere tips og inspirasjon til hvordan de kan komponere musikk. Metoden er utviklet som et verktøy i forbindelse med Veslefrikkprisen, en nasjonal konkurranse for klasser/grupper som komponerer i musikkfaget. Prisen ble delt ut for første gang i mars i år i NRKs store studio, der vinnerkomposisjonen ble fremført i en felles konsert med Kringkastingsorkestret. 2000 barn leverte inn komposisjoner til prisen i 2015.

Flere får muligheten til å prøve skiskyting

Norges Skiskytterforbund vil at flere skal få prøve sporten, og får 3 millioner kroner fra Sparebankstiftelsen DNB til utstyr til klubber og til gjennomføring av en landsomfattende turné: Spenning i sikte.

Camp Munch for kunsttalenter

Løten kommune får 200 000 kroner til grafisk verksted og Camp Munch - et ukeseminar med grafiske uttrykksformer som tema. Camp Munch blir et tilbud av høy faglig kvalitet for unge i alderen 13 til 20 år som har mål om å videreutdanne seg innen kunst og har et talent de ønsker å videreutvikle.

Emner

Kontakter

Marit Fagnastøl

Marit Fagnastøl

Pressekontakt Kommunikasjonssjef +47 911 04 123