Gå videre til innhold
Leirvassbu Fjellstue ligger ved Leirvatnet i Jotunheimen og har rundt 100 rom. Foto: Live Sulheim.
Leirvassbu Fjellstue ligger ved Leirvatnet i Jotunheimen og har rundt 100 rom. Foto: Live Sulheim.

Nyhet -

Sparebankstiftelsen DNB og DNT Oslo kjøper Leirvassbu fjellstue

Sparebankstiftelsen DNB og DNT Oslo og omegn går sammen for å sikre et viktig friluftstilbud i Jotunheimen.

Sparebankstiftelsen DNB kjøper Leirvassbu fjellstue, som har vært i privat eie gjennom flere generasjoner. DNT Oslo og omegn overtar samtidig driftsselskapet for Leirvassbu, og får ansvaret for å drifte og forvalte anlegget fremover.

– Leirvassbu er viktig for det samlede tilbudet i Jotunheimen, og inngår naturlig i det nettet av DNT-hytter som finnes i området. Vi er veldig glade for å kunne sikre dette friluftstilbudet sammen med DNT, sier administrerende direktør i Sparebankstiftelsen DNB, André Støylen.

Snøsikkerheten i området gir gode utviklingsmuligheter ved Leirvassbu. Her kan friluftsliv utøves uten sterk negativ påvirkning av vernede naturområder. Det er et godt driftsgrunnlag på Leirvassbu som også kan bidra til å finansiere nødvendig fremtidig rehabilitering.

– Det er rett og slett helt fantastisk at stiftelsen kunne komme på banen og kjøpe dette flotte stedet til glede for friluftslivet. Når vi nå overtar er vårt mål å videreføre det flotte tilbudet som er bygget opp på Leirvassbu. Vi gleder oss veldig og kjenner også på et stort ansvar, sier daglig leder i Den norske turistforening Oslo og omegn, Henning Hoff Wikborg.

Leirvassbu Fjellstue ligger ved Leirvatnet i Jotunheimen cirka 1 400 meter over havet. Den første hytta sto klar i 1906 og er senere utvidet flere ganger. Hovedbygget er i dag på cirka 2 518 kvadratmeter og har rundt 100 rom og 270 sengeplasser.

Regions

Kontakter

Håvard Ruud

Håvard Ruud

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver Kommunikasjon 91811350