Gå videre til innhold
Den Norske Opera & Ballett får 3,6 millioner kroner til prosjektet På tå hev, som gir skoleelever muligheten til å bli kjent med samtidsdans og unge talenter får videreutvikle sine danseferdigheter. (Foto: Jörg Wiesner)
Den Norske Opera & Ballett får 3,6 millioner kroner til prosjektet På tå hev, som gir skoleelever muligheten til å bli kjent med samtidsdans og unge talenter får videreutvikle sine danseferdigheter. (Foto: Jörg Wiesner)

Nyhet -

Ti nye tildelinger

Styret i Sparebankstiftelsen DNB har i sin nasjonale tildelingsrunde i mars tildelt 16,7 millioner kroner til 10 allmennyttige tiltak.

Følgende tiltak får støtte:

På tå hev

Den Norske Opera & Ballett får 3,6 millioner kroner til å gjennomføre På tå hev. Prosjektet vil gi elever på mer enn 50 skoler muligheten til å bli kjent med samtidsdans gjennom en tre timers danseworkshop. Videre blir det lagt til rette for at ungdommer som viser høyt engasjement og talent kan videreutvikle sine danseferdigheter. Prosjektet har tidligere mottatt 2,6 millioner kroner fra Sparebankstiftelsen DNB.

Se også: På tå hev på Facebook

Inkluderende museer

Norges museumsforbund får 3 millioner kroner til prosjektet Inkluderende museer, som skal gjøre museene til en møteplass for flere. Midlene skal brukes til å etablere nyskapende tiltak på museene, med bruk av kunst og kultur, for å nå barn, ungdom og unge voksne.

Stedsutvikling og møteplasser

Norsk Design- og Arkitektursenter får 2 millioner kroner til et stedsutviklingsprosjekt som skal bidra til å skape gode møteplasser i sentrumsområder. Midlene skal brukes som tilskudd til å realisere tiltak som kommer ut av prosjektet, som for eksempel byverksted, bibliotek og utendørs møteplasser.

Peer Gynt som dataspill

Peer Gynt as får 1,8 millioner kroner til å utvikle Peer Gynt som dataspill med tilhørende undervisningsopplegg. Prosjektet har som mål å revitalisere Ibsen og Peer Gynt i skolen med bruk av dataspillet som verktøy i undervisningen. Det skal også utvikles undervisningsmateriell og kurs for lærerne.

Trafikksikkerhetskurs

Norges Cykleforbund får 1,69 millioner kroner til kurs i trafikksikkerhet.

Dyrker interessen for ville vekster

Norsk Botanisk Forening får 1,55 millioner kroner til prosjektet Ung botaniker. Foreningen satser på å rekruttere yngre medlemmer. De får støtte til å utvikle nytt formidlingsmateriale og til utstyrspakker til lokallag som vil ta med seg folk på tur ut i naturen.

Litteraturformidling til barn og unge

Norsk Litteraturfestival får 1 million kroner til å lage et helårstilbud av sitt barne- og ungdomsprogram Pegasus. Programmet har til nå foregått under Litteraturfestivalen, men arrangørene ønsker å nå flere ved å gjøre litteratur og formidling av høy kvalitet tilgjengelig som et helårstilbud.

Utstyr til friluftslivsaktiviteter

Norsk Folkehjelp Sanitetsungdom får 1 million kroner til utstyr til friluftslivsaktiviteter. Ungdomslagene har fokus på friluftsliv og ulike ferdigheter knyttet opp mot dette og trenger utstyr for å kunne gjennomføre aktiviteter lokalt.

Læringsprogram om klimaendringer

CChange får 700.000 kroner til å utvikle veiledningsmateriell og medieplattform for læringsprogrammet cChallenge. Forskere ved Universitetet i Oslo har utviklet programmet som hjelper barn og unge til å se sammenhengen mellom egne handlinger og endringer i klima og miljø. Opplegget har vært prøvd ut på studenter ved universitetet i Oslo og videregående skoler. Nå skal organisasjonen tilrettelegge cChallenge for flere skoler, lag og foreninger.

Utvikling av korverk for barne- og ungdomskor

Norsk klimanettverk får 405.000 kroner til å utvikle et korverk om klimaendringer for barne- og ungdomskor. Det nye korverket skal komponeres gjennom et samarbeid mellom komponist, kunstner, korforbund og ungdom. Videre skal barne- og ungdomskor over hele landet engasjeres til å arrangere konserter under Klimafestivalen §112.
Norsk klimanettverk har tidligere fått 363.682 kroner til utvikling av manus og bidrag til fremføring av ungdomsteater, og fikk 2,5 millioner kroner til filmmanuskonkurranse for ungdom i 2012.

Emner

Kontakter

Marit Fagnastøl

Marit Fagnastøl

Pressekontakt Kommunikasjonssjef +47 911 04 123
Håvard Ruud

Håvard Ruud

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver Kommunikasjon 91811350