Gå videre til innhold
Panta Rei Danseteater får 6 millioner kroner til videreføring av danseprosjektet TILT, som sørger for at mange får oppleve gleden av dans. Her fra en vandrende danseforestilling i Stange i oktober 2016. (Foto: Frederik Garshol)
Panta Rei Danseteater får 6 millioner kroner til videreføring av danseprosjektet TILT, som sørger for at mange får oppleve gleden av dans. Her fra en vandrende danseforestilling i Stange i oktober 2016. (Foto: Frederik Garshol)

Nyhet -

Tolv nye tildelinger

Styret i Sparebankstiftelsen DNB har tildelt over 46 millioner kroner til 12 allmennyttige tiltak i sin siste nasjonale tildelingsrunde.

Hittil i år har stiftelsen tildelt 170 millioner kroner i støtte til ulike allmennyttige tiltak.

Følgende tiltak får støtte:

Nasjonale turstier

Stiftelsen Varde får 10 millioner kroner til Nasjonale turstier. Tiltaket skal muliggjøre spektakulære turopplevelser for mange, med bedre tilrettelagte stier og nødvendige fasiliteter. Planen er at bygninger og arenaer som utvikles skal være attraksjoner i seg selv, inspirert av Nasjonale turistveier.

Enda bedre turplanlegger på nett

Den Norske Turistforening får 8 millioner kroner til videreutvikling av UT.no. Nettstedet er allerede landets mest brukte turplanleggingsverktøy, men skal gjøres mer brukertilpasset og skal tilrettelegges for input fra flere friluftsorganisasjoner. Videre blir det flere tips for turferskinger og inspirasjon til å finne turmål i nærmiljøet.

Se også: ut.no

Danseglede til mange flere

Panta Rei Danseteater får 6 millioner kroner til videreføring av danseprosjektet TILT, som sørger for at mange får oppleve gleden av dans. TILT legger opp til forestillinger, film og «flashmober» rundt omkring i bybildet. Dansen spres på skoler, ungdomsklubber og kulturskoler. Prosjektet har tidligere fått 5 millioner kroner og ble gjennomført i Østfold høsten 2015, i Hedmark og Oppland i 2016, og i Buskerud og Oslo i 2017. Nå skal prosjektet videreføres i perioden 2018 til 2020 i Oslo, midt-Norge, innlandet og Akershus.

Se også: sparebankstiftelsen.no/danseglede

Interaktiv kunnskapsformidling

Vitenparken, Campus Ås får 3 millioner kroner til en interaktiv vegg for kunnskapsformidling. Her skal besøkende få anledning til å utforske problemstillinger knyttet til temaene mat, miljø og klima.

Se også: vitenparken.no/

Nasjonalballetten UNG

Den Norske Opera & Ballett får 3,9 millioner kroner til videreføring av Nasjonalballetten UNG. Ungdomskompaniet ble etablert i 2015 og fikk da 3 millioner kroner av stiftelsen. Etableringen har løftet det norske ballettmiljøet og skapt større rom for unge talenter.

Se også: operaen.no/nasjonalballetten-ung/

Økt fysisk aktivitet i skolen

Telemark idrettskrets får 3 millioner kroner til prosjektet AktivSkole365 i samarbeid med idrettskretsene i Buskerud og Vestfold. Prosjektet skal bidra til økt fysisk aktivitet i grunnskolen og et bedre sosialt skolemiljø i de tre fylkene. Elever kurses i aktivitetsledelse og bruker kunnskapen til å skape aktivitet for sine medelever.

Telemark idrettskrets fikk også 250.000 kroner til prosjektet i 2016, og Vestfold idrettskrets fikk 500.000 kroner i 2015.

Skøyteglede

Norges Skøyteforbund får 3 millioner kroner til å videreføre prosjektet Skøyteglede. Støtten fordeles til lokale lag og organisasjoner som vil gjennomføre skøytetiltak. Sparebankstiftelsen DNB har tidligere bidratt med tilsammen 8 millioner kroner til prosjektet.

Triatlonskolen

Norges Triatlonforbund får 2,1 millioner kroner til å utvikle «triatlonskolen» rettet mot barn og unge. Formålet er å sikre høy standard i treningen av utøverne uansett forutsetninger.

Elevråd kan søke om støtte

Elevorganisasjonen får 2 millioner kroner til aktivitetsfremmende utstyr på ungdoms- og videregående skoler. Pengene vil bli fordelt ved at elevrådene kan søke om støtte til utstyr. Søknadsmuligheten legges til det allerede eksisterende EO-fondet.

Økt trenerkompetanse

Norges Kickboxing Forbund får 1,8 millioner kroner til prosjektet «Barneløftet». Tiltaket skal øke kompetansen til trenerne, og innebærer utarbeiding av kursmateriell, innkjøp av utstyrspakker og sommerleir for trenerne.

Tegnspråklig skuespillertalentutvikling

Teater Manu får 1,2 millioner kroner til å etablere et toårig tegnspråklig talentutviklingsprogram. Programmet vil bidra til å bygge opp et sterkere miljø rundt teater for døve. Teater Manu har tidligere fått støtte til å oversette Peer Gynt til tegnspråk, til teaterverksted for ungdom og til å installere lyd vibrasjonssystem i publikumsstolene.

Se også: teatermanu.no

Skolesjakk

Norges Sjakkforbund får 250 000 kroner fra Sparebankstiftelsen DNB til videreføring av prosjektet Skolesjakk. Gjennom prosjektet får barn og unge tilbud om sjakkaktiviteter i og etter skoletid, og målet er å etablere varige skolesjakkmiljøer landet rundt. Sjakkforbundet har tidligere fått til sammen 7 millioner kroner til å spre sjakk til skolene.

Emner

Kontakter

Marit Fagnastøl

Marit Fagnastøl

Pressekontakt Kommunikasjonssjef +47 911 04 123
Håvard Ruud

Håvard Ruud

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver Kommunikasjon 91811350