Gå videre til innhold
​Tom Victor Gausdal, Stian Floer og Anders Braathen skal drive spisested planlagt i Sentralen

Nyhet -

​Tom Victor Gausdal, Stian Floer og Anders Braathen skal drive spisested planlagt i Sentralen

Tom Victor Gausdal, Stian Floer og Anders Braathen skal drive spisestedet som er planlagt i Sentralen, Oslos nye hus for kulturproduksjon og samfunnsinnovasjon. Restauratørene driver også Smalhans på St. Hanshaugen, samt at Gausdal og Floer står bak Strand restaurant i Bærum og Hitchhiker i Mathallen.

Hele Oslo ønskes velkommen inn når Sentralen åpner vinteren 2016 i Øvre Slottsgate 3 og Tollbugata 30. Husets 12.000 kvadratmeter vil romme både scenerom, spisested og kontorplasser for 350 kulturprodusenter og samfunnsinnovatører. Sparebankstiftelsen DNB eier og skal drifte Sentralen.

- Vi syntes prosjektet virket utrolig spennende, ikke minst med mulighetene for samarbeid med mange kreative og viktige kulturaktører under samme tak, sier Stian Floer, medeier i det nye spisestedet i Sentralen.

Det nye spisestedet skal ligge i første etasje i Tollbugata 30. Stedet får en todelt profil med en uformell restaurant for lunsj og middag, supplert med et dropin-hjørne med kaffebar, ferske bakervarer, salater og påsmurt lunsjmat.

- Ambisjonen er at det skal bli et sted der folk fra hele byen kommer for å nyte et godt måltid eller plukke med seg en matbit på veien. I tillegg vil spisestedet kunne servere til arrangementer og være et naturlig møtested for alle som skal jobbe i Sentralen. I et større perspektiv tror jeg dette kan bidra til å gi Kvadraturen et løft, sier hussjef i Sentralen, Martin Eia-Revheim.

Restauratørene sier at Kvadraturen er et riktig sted å satse, og at spisestedet kommer til å preges av den unike bygningen, og dens historie.

– Det er et kraftig, massivt og solid hus, og dette vil være med å prege de ulike delene vi skal starte: Bistroen, baren og ekspressen, sier Floer.

Fornøyde fremtidige leietakere

Arbeidsplasser vil utgjøre en vesentlig del av Sentralen. Eksempler på hvem som skal holde til her er festivaler, kammerorkestre, teater- og dansekompanier, kunstnere, samfunnsnyttige prosjekter, designere og sosiale entreprenører.

En av representantene for kulturprodusentene, og fremtidig leietaker, Lars Petter Hagen, kunstnerisk leder for Ultimafestivalen, sier han er godt fornøyd med valget av restauratører

- Tom Victor og Stian er superproffe og har gjennom steder som Strand, Smalhans og Hitchhiker vist at de både lager ekstremt god mat, tør å tenke nytt og bærekraftig, og samtidig har teft for konsepter som treffer et bredt publikum. Restauranten kommer til å bli et viktig samlingspunkt i Oslo, sier Hagen.

Også Sherry Hakimnejad, daglig leder i Kompass og Co synes det er gøy at en så spennende og nyskapende aktør skal stå for serveringstilbudet på Sentralen. - Vi ser frem til et spennende samarbeid og gleder oss til de åpner i 2016! sier Hakimnejad.

Billedtekst:

I 2016 åpner Sentralen, Oslos nye hus for kulturproduksjon og samfunnsinnovasjon. Det skal romme et spisested som skal drives av (f.v.) Anders Braathen, Stian Floer og Tom Victor Gausdal. Her vises de rundt på byggeplassen i Tollbugata 30, av hussjef i Sentralen, Martin Eia-Revheim. (Foto: Per Mejlænder Brynning).

Emner

Regions

Kontakter

Marit Fagnastøl

Marit Fagnastøl

Pressekontakt Kommunikasjonssjef +47 911 04 123
Håvard Ruud

Håvard Ruud

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver Kommunikasjon 91811350