Gå videre til innhold
For Oslo Kajakklubb er økt lagringsplass en forutsetning for å kunne øke aktivitetsnivået og tilbudet til barn og unge. Derfor får de 440.000 kroner til bygging av to flytebrygger for lagring av kajakker. (Foto: Sverre Chr. Jarild)
For Oslo Kajakklubb er økt lagringsplass en forutsetning for å kunne øke aktivitetsnivået og tilbudet til barn og unge. Derfor får de 440.000 kroner til bygging av to flytebrygger for lagring av kajakker. (Foto: Sverre Chr. Jarild)

Pressemelding -

86 millioner til 378 lokale tiltak på Østlandet

Sparebankstiftelsen DNB tildeler 86 millioner kroner fordelt på 378 lokale tiltak på Østlandet. Aldri tidligere har stiftelsen bidratt med et så stort beløp i en lokal tildelingsrunde.

De tildelte beløpene varierer fra 4.000 kroner til 2,1 millioner kroner.

Se oversikten (pdf) over hvilke tiltak som får støtte.

Hittil i år har Sparebankstiftelsen DNB totalt tildelt 316 millioner kroner til samfunnsnyttige prosjekter.

Fordeling per støtteområde

Stiftelsen har to tildelingsrunder årlig til lokale tiltak på Østlandet.

Det gis støtte til tiltak innenfor fire støtteområder: Kunst og kultur; Kulturminner og historie; Nærmiljø, idrett og lek; Friluftsliv og naturkunnskap.

Av de 1147 søknadene stiftelsen mottok innen fristen 1. september var flest søknader innen området Nærmiljø, idrett og lek.

Tildelingsbeløp fordelt på støtteområdene:

  • Nærmiljø, idrett og lek: 48,2 mill.kr.
  • Kunst og kultur: 17,8 mill. kr.
  • Friluftsliv og naturkunnskap: 15,5 mill.kr.
  • Kulturminner og historie: 5,6 mill.kr.

Tilhørighet og gode møteplasser

Sparebankstiftelsen DNB er opptatt av å skape gode møteplasser, bidra til mer aktivitet og at flere opplever tilhørighet. Tiltakene som får støtte skal være til glede for mange, ha et perspektiv utover dagen i dag, involvere frivillige og bidra til deltakelse og engasjement.

- Vi støtter engasjerte folk som gjør en innsats for å skape et triveligere nærmiljø. Med tilskuddene fra oss, får frivillige organisasjoner gjennomført ideer og tiltak til glede for oss alle, sier gavesjef Sissel Karlsen i Sparebankstiftelsen DNB.

Eksempler på hva pengene går til i denne tildelingsrunden er: Instrumenter til korps og kulturskoler, turstier, flytende badstuer, aktivitetsparker, teknisk utstyr til teatergrupper, restaurering av kulturminner, oppgradering av grendehus, utlånsutstyr til idrettslag, kart og skilting, kompetanseheving for unge aktivitetsledere, oppgradering av verneverdige bygninger, aktivitetsutstyr til fritidsklubber, skicrossanlegg, skate- og sykkelanlegg og dansetiltak.

Ny sjanse 1. februar

Neste søknadsfrist for lokale gaver er 1. februar 2018. Søknadsskjema og informasjon finnes på sparebankstiftelsen.no

Emner

Regions


Om Sparebankstiftelsen DNB

Sparebankstiftelsen DNB er en uavhengig stiftelse med et todelt formål: Å ivareta sparebanktradisjonen med å gi bidrag til allmenn nytte, og å være langsiktig eier i DNB. Utbyttet fra eierandelen på cirka 8 prosent i DNB finansierer stiftelsens samfunnsnyttige innsats.

Sparebankstiftelsen DNB er den største av Norges 30 sparebankstiftelser, og har som sitt kjerneområde fylkene Østfold, Oslo, Akershus, Buskerud, Vestfold, Telemark og Oppland, samt kommunen Ringsaker i Hedmark. Støtte til lokale prosjekter gis innenfor dette området.

Videre gir stiftelsen støtte til nasjonale tiltak, bidrar med kunst til norske museer, og med strykeinstrumenter til ledende norske musikere. Stiftelsen driver også kulturhuset Sentralen i gamle Christiania Sparebank i Øvre Slottsgate 3. Sparebankstiftelsen DNB opprettet i 2016 Amediastiftelsen, som eier mediekonsernet Amedia.

Sparebankstiftelsen DNB ble opprettet av Gjensidige NOR Sparebank i 2002, og har siden starten tildelt over 4 milliarder kroner til allmennyttige formål.

«Vi utløser gode krefter» er Sparebankstiftelsen DNBs visjon. Stiftelsen ønsker å bidra til et samfunn med flere skapende, aktive og ansvarsbevisste mennesker, og støtter særlig prosjekter som skaper engasjement, involverer frivillige og som gir et positivt bidrag til barn og unge.

sparebankstiftelsen.no

Kontakter

Marit Fagnastøl

Marit Fagnastøl

Pressekontakt Kommunikasjonssjef +47 911 04 123
Håvard Ruud

Håvard Ruud

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver Kommunikasjon 91811350