Gå videre til innhold
Linderud IL har fått støtte til et mentorprogram for unge jenter som vil bli håndballtrenere. (Foto: Katrine Lunke)
Linderud IL har fått støtte til et mentorprogram for unge jenter som vil bli håndballtrenere. (Foto: Katrine Lunke)

Pressemelding -

Håper flere benytter muligheten til å søke støtte

Sparebankstiftelsen DNB håper mange benytter muligheten til å søke støtte innen 1. september til prosjekter for barn og unge på Østlandet. Stiftelsen planlegger å dele ut i overkant av 700 millioner kroner til ulike prosjekter i 2020.

Korps, speidere, idrettsforeninger og andre organisasjoner og foreninger som bidrar til glede for barn og unge har siden 2002 mottatt store og små beløp i støtte fra Sparebankstiftelsen DNB. Nå skal mer deles ut med søknadsfrist 1. september.

– Stiftelsen støtter særlig prosjekter som skaper engasjement, deltakelse og tilhørighet for barn og unge under 25 år. Mange er flinke til å søke om midler, men samtidig er det nok fortsatt en god del som ikke kjenner til denne muligheten, sier André Støylen, direktør for Sparebankstiftelsen DNB.

Sparebankstiftelsen DNB støtter prosjekter innen Kunst og kultur, Natur og friluftsliv, Nærmiljø og kulturarv samt Idrett og lek. Lokale søknader kan komme fra organisasjoner og foreninger på Østlandet, siden stiftelsen ble opprettet med sparebankmidler som opprinnelig kommer fra dette området. Neste søknadsfrist er 1. september.

– Enda viktigere i år

– Vi vet at mange organisasjoner og lag nå har reduserte inntekter på grunn av avlyste festivaler, sportsarrangementer og loppemarkeder. I år blir trolig muligheten til å søke om støtte enda viktigere, og vi ser allerede et økt besøk på våre nettsider. Nå ønsker vi oss mange gode søknader til store og små tiltak som kan bidra positivt i samfunnet, sier Støylen.

Har støttet over 8000 prosjekter

Sparebankstiftelsen DNB har siden 2002 bidratt med over 6 milliarder kroner til mer enn 8000 prosjekter som skaper engasjement, involverer frivillige, og gir et positivt bidrag til barn og unge. Stiftelsen mottok over 4000 søknader i 2019. 1411 av disse fikk tildelt til sammen 609 millioner kroner til små og store prosjekter. Både lokalt i Østlandsområdet og til tiltak av nasjonal betydning over hele landet.

Emner

Regions


Om Sparebankstiftelsen DNB

Sparebankstiftelsen DNB er en uavhengig stiftelse med et todelt formål: Å ivareta sparebanktradisjonen med å gi bidrag til allmenn nytte, og å være langsiktig eier i DNB. Stiftelsen eier 8 prosent i DNB, og utbyttet fra disse aksjene finansierer stiftelsens samfunnsnyttige innsats.

Sparebankstiftelsen DNB er den største av Norges 33 sparebankstiftelser, og har som sitt geografiske kjerneområde fylkene Østfold, Oslo, Akershus, Buskerud, Vestfold, Telemark og Oppland, samt kommunen Ringsaker i Hedmark. Støtte til lokale prosjekter gis innenfor dette området.

Videre gir stiftelsen støtte til nasjonale tiltak, bidrar med kunst til norske museer, og med strykeinstrumenter til ledende norske musikere. Stiftelsen driver også kulturhuset Sentralen i gamle Christiania Sparebank i Øvre Slottsgate 3. Sparebankstiftelsen DNB opprettet i 2016 Amediastiftelsen, som eier mediekonsernet Amedia.

Sparebankstiftelsen DNB ble opprettet av Gjensidige NOR Sparebank i 2002, og har siden starten tildelt over 6 milliarder kroner til allmennyttige formål.

«Vi utløser gode krefter» er Sparebankstiftelsen DNBs visjon. Stiftelsen ønsker å bidra til et samfunn med aktive og ansvarsbevisste mennesker, og støtter særlig prosjekter som skaper engasjement, deltakelse og tilhørighet for barn og unge.

Ytterligere informasjon finner du på sparebankstiftelsen.no

Kontakter

André Støylen

André Støylen

Administrerende direktør +47 950 69 536
Marit Fagnastøl

Marit Fagnastøl

Pressekontakt Kommunikasjonssjef +47 911 04 123