Gå videre til innhold
I 2017 er det femte gang Sparebankstiftelsen DNB arrangerer Verdens Kuleste Dag. Bildet er fra fjorårets arrangement, men det blir mulig å lære judo i år også i regi av Norges Judoforbund. (Foto: Sverre Chr. Jarild)
I 2017 er det femte gang Sparebankstiftelsen DNB arrangerer Verdens Kuleste Dag. Bildet er fra fjorårets arrangement, men det blir mulig å lære judo i år også i regi av Norges Judoforbund. (Foto: Sverre Chr. Jarild)

Pressemelding -

Verdens Kuleste Dag 2017

Lørdag 2. september inviterer Sparebankstiftelsen DNB til aktivitetsdag for barn og unge på Akershus festning. Dørene er åpne fra 11 til 16, og det er helt gratis.

Har du lyst til å lage humlehotell, lære og danse med proffe pedagoger fra Den Norske Opera og Ballett, prøve deg som orkesterdirigent, bygge laftehytte, lære judo eller Capoeira, spille badminton eller prøve deg som oppfinner? Dette er bare noe av det du kan oppleve på Verdens Kuleste Dag.

32 ulike organisasjoner, som alle har fått økonomiske bidrag av Sparebankstiftelsen DNB, skal vise frem det de brenner for denne dagen. De tilbyr et vidt spekter av aktiviteter.

Oppdage en ny hobby

- Vi fyller hver krik og krok av Akershus festning med gøyale aktiviteter for store og små. På Verdens Kuleste Dag blir det noe for alle og enhver, enten du liker å drive med idrett eller å lage noe med hendene, sier Marcus Christensen, arrangementsansvarlig i Sparebankstiftelsen DNB.

Han håper mange benytter sjansen til å prøve en ny aktivitet: - Hvem vet, kanskje oppdager du en helt ny hobby eller idrett som passer perfekt for deg?

Sjekk hva du kan være med på: verdenskulestedag.no

For femte gang

I år er det femte gang Sparebankstiftelsen DNB arrangerer Verdens Kuleste Dag. I fjor deltok rundt 30.000 mennesker.

Se video fra fjorårets arrangement

På scenen

Selda Ekiz fra NRK sørger for vitenskapsshow klokka 12.00 og 14.30 i regi av Miljøagentene.

Mat og drikke

Det blir eget spiseområde med stoler og bord, og det lov å ha med matpakke, selv om det også blir salg av mat på området.

Armbånd med telefonnummer

Programmet deles ut i inngangen og alle barn får festivalarmbånd med plass til å skrive på en foresatts telefonnummer.

Hovedinngangen til Verdens Kuleste Dag er i Kirkegata. Det er lurt å orientere seg litt i kartet før du ankommer festningen. Se verdenskulestedag.no

Hva om det regner?

Regn er ingen hindring. Ta på deg regntøy og kom - her skjer det masse - uansett vær.

Pass på hverandre

Det kommer mange mennesker, så det er viktig å passe på hverandre.

Emner

Regions


Om Sparebankstiftelsen DNB

Sparebankstiftelsen DNB er en uavhengig stiftelse med et todelt formål: Å ivareta sparebanktradisjonen med å gi bidrag til allmenn nytte, og å være langsiktig eier i DNB. Utbyttet fra eierandelen på cirka 9 prosent i DNB finansierer stiftelsens samfunnsnyttige innsats.

Sparebankstiftelsen DNB er en av Norges største allmennyttige stiftelser, og den største av Norges 30 sparebankstiftelser.

Sparebankstiftelsen DNB ble opprettet av Gjensidige NOR Sparebank i 2002, og har siden starten tildelt om lag 4 milliarder kroner til allmennyttige formål. Stiftelsen gir allmennyttige bidrag i form av gaver til lokale og nasjonale tiltak i Norge. Videre bidrar stiftelsen med kunst til norske museer og med strykeinstrumenter til ledende norske musikere. Stiftelsen driver også kulturhuset Sentralen i gamle Christiania Sparebank i Øvre Slottsgate 3. Sparebankstiftelsen DNB opprettet i 2016 Amediastiftelsen, som eier mediekonsernet Amedia.

«Vi utløser gode krefter» er Sparebankstiftelsen DNBs visjon. Stiftelsen ønsker å bidra til et samfunn med flere skapende, aktive og ansvarsbevisste mennesker, og støtter særlig prosjekter som skaper engasjement, involverer frivillige og som gir et positivt bidrag til barn og unge.

sparebankstiftelsen.no

Kontakter

Marcus Holven Christensen

Marcus Holven Christensen

Ansvarlig for Verdens Kuleste Dag +47 928 19 077
Marit Fagnastøl

Marit Fagnastøl

Pressekontakt Kommunikasjonssjef +47 911 04 123